вторник, 24 февруари 2015 г.

Шоколадова торта без брашно


За шоколада е винаги на мода. Реших да направя торта без брашно нали това сега е на дневен ред, без брашно без това без онова.... Много бърза и лесна точно за домакини които не искат да стоят с часове в кухнята. А е толкова вкусна, че е два ли някой ще и устои. 
Пък и исках да участвам в един конкурс на Блоговодител и  https://www.foodpanda.bg/
Идеята да намериш всичко на куп, когато търсиш нещо много ми харесва, бих искала да има такива например с магазини и фирми за сладкарски пособия, материали и продукти, за производство. Така че много ми харесват такива https://www.foodpanda.bg/ апликации.


Необходимите продукти: 3 яйца, 3/4 ч ч захар, 1 ч ч шоколадов чипс, 8 с л масло, 1/4 ч л сол, 1 ч л ванилов екстракт, 1-2 ч л разтворимо кафе, 1/2 ч ч какао на прах.

Разтопете шоколада и маслото, разбъркайте добре. добавете захарта, кафето, ванилата и солта. Добавете 1 яйце и разбийте. Може да продължите с всяко яйце по този начин или да добавите жълтъците един по един а белтъците да разбиете отделно и да ги добавите накрая. Пресейте какаото и го размесете внимателно да не спадне сместа. Изсипете в тавичка с хартия на дъното и печете на 170-180 градуса до суха клечка. 


За ганаша: 100 мл сметана, 120 гр шоколад. 

Затопляте сметаната, слагате шоколада на парченца в нея и бъркате докато се хомогенизира.
След като се охлади блата го залейте с ганаша и готово. Супер вкусна мега шоколадова торта. Може да е малка, но повярвайте не ви трябва по-голяма.
   Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!

Няма коментари:

Публикуване на коментар