четвъртък, 4 декември 2014 г.

Шоколадовите бонбони на Гери



Шоколадовите бонбони на Гери, лесни и харесвани от всички. Не може да се спре човек хапне ли един ще последва и втори и трети и.... 


Необходимите продукти: 300 гр вафли "Престиж", 150 мл сметана, 250 гр черен шоколад, 3 с л запечен кокос, 5 с л нарязани печени бадеми, 5 с л нарязани печени лешници.


За глазурата: 200 гр черен шоколад, 1 ч л олио.
За глазура: кокос, какао, сушени плодове, ядки, захарни украси. 


Натрошете вафлите, смесете ги с кокоса и ядките. Стоплете сметаната и разтворете шоколада в нея. Залейте вафлените трохи и омесете всичко добре. Направете топчета и ги оставете да стегнат в хладилник. Стопете 2/3 от шоколада за глазурата и след това добавете другата трета, така ще се теперира. Потопете всички топчета едно по едно, отцедете и поръсете с различните поръски.


Да Ви е сладко!



Шоколадова и много сладка Коледа Ви желая!

2 коментара:

  1. Чудесни бонбони!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина с един няма да мине!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване