вторник, 9 декември 2014 г.

Зеленчукова крем супа с босилкови кротони


Една топла супа за студената зимна вечер. Бърза и много вкусна. 


Необходимите продукти: 3-4 картофа, 1/2 малка глава карфиол, 3 моркова, 2 чушки, 1 глава лук,  1/3 връзка магданозени стръкове, 100 гр топено сирене Жоси, 100 мл готварска сметана, 1 с л брашно, 50 гр масло, 6 филийки хляб, босилков зехтин, сол , черен пипер .


Сложете картофите на кубчета във вряща подсолена вода и добавете карфиола на розички. Варете докато омекнат. 


  Нарежете лука, чушката и морковите на едро. Сложете ги в тиган и запържете леко докато омекнат. Не препържвайте! Добавете лъжица брашно към лука разбъркайте и сложете от бульона на картофите. Оставете да покъкри и ги добавете към картофите. Варете още 5 минути и пасирайте.


 Добавете сметаната, топеното сирене и маслото. 


Сервирайте с кисело мляко или заквасена сметана и кротони. За кротоните си правя босилков зехтин. Слагам сух босилек в бутилката със зехтин и след няколко дни той е прекрасно ароматизиран. Нарежете филийките на кубчета и ги полейте със зехтин. Печете на грила във фурната като внимавате да не се препекат. 

Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар