петък, 17 януари 2020 г.

Торта с домашен крем






За пръв път направих тази торта с огромно желание на моя мил съпруг трябваше да почерпи за именият си ден. Изпратих я прилежно сложена в кутия и с напътствия, както винаги да внимава. Какво мислите е направил той?!? Ами цял ден я държал на стайна температура и тя се разтекла от всякъде незнам как са я яли хората? Може би с лъжици, но всички били много доволни и им харесала на вкус. 


Та така това на снимката е втори номер от същата, за едно момченце, което днес празнува имен ден! Да е жив и здрав!


Необходимите продукти за крема: 
5 яйца, 
1 ч ч брашно,
1 л прясно мляко, 
200 гр захар,
1 ч л ванилия, 
1 желатин, 
50 гр масло, 
2 с л нишесте.
Сложете млякото в тенджера и го загрейте до кипване. Разбийте яйцата със захарта, брашното, нишестето и ванилията.
Най-трудното в цялата торта е да сварите крема без да го загорите. Тъй като става доста гъст трябва да го варите на слаб котлон. Прибавяйте от яйчената смес и бъркайте едновременно. След като го махнете от котлона добавете предварително накиснатият желатин и маслото. Разбъркайте добре и оставете да се охлади леко.

Ще ви трябват още: 
Един шоколадов блат с диаметър 20 см и височина 3-4 см. Аз ползвах такъв от Най-добрата шоколадова торта, само че е направен от половин доза, 
2 пакета бишкоти Савоярди около 23 броя,
2 банана,
един меден блат за основа на тортата, аз ползвах такъв за торта медовик или френска селска торта, и плодове за украса. 


Сглобяването е лесно сложете меденият блат в чиния сложете ринг около него. Сипете малко от крема на средата на блата. Отрежете по малко от всяка бишкота, за да се получи плоско крайче, топвайте малко от крема и подреждайте по ринга изправени бишкотите докато се запълницелия кръг. сипете още малко от крема и отгоре сложете половината от шоколадовият блат, върху него отново изсипете крем и подретете парченца банани. Сложете вторият шоколадов блат и залейте с останалият крем. Подредете отрязаните крайчета разпиляни по крема. Оставете да стегне хубаво в хладилник. Подретете плодове между бишкотените крайчета и намажете с желе, за да не си променят цвета. Тортата ви е готова. Хапвайте я веднага, след като сте я извадили от хладилника, а не 8 часа след това :) 


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията!

Можете да следите всичко и на страницата ми във Фейсбук.
Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.




Няма коментари:

Публикуване на коментар