петък, 25 октомври 2019 г.

Соленки с кашкавал и сирене



И малко соленичко трябва да си хапнем между всички сладки неща, които приготвям, сега дойде ред да ви покажа и едни лесни солени кифлички. Няма да ви мотам с много обяснения, защото са супер лесни и супер вкусни, убедете се сами.




Необходимите продукти:
200 гр сирене,
200 гр кашкавал,
200 мл кисело мляко,
100 мл олио,
100 мл масло,
4 ч ч брашно,
1 ч л сода,
1 ч л сол,
2 яйца.


За намазване 1 яйце, сусам, ким и маково семе за поръсване.



Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде. Смесете ги с 2 ч ч брашно за да не се слепват. Разбийте яйцата със солта, добавете киселото мляко и содата. Прибвете 1 ч брашно и разбъркайте внимателно. Добавете мазнината и втората чаша брашно. Накрая добавете сместа със сиренето. Омесете за кратко и оставете за 15 минутки да почине. Разделете на 4 топки, разточете на кора с дебелина около 5мм и нарежете на 16 триъгълника. Навийте на кифлички и подредете върху хартия. Намажете с яйце и поръсете със семената. Печете на 160 градуса с вентилатор до златисто. Може да печете по две тави и да ги смените по време на печенето.



Да ви е сладко!






Ухаещи на масло и сусам тези малки кифлички ви крещят "Хапни ме!", но за да си ги хапнете първо запрятате ръкави и си ги приготвяте.
А за тези топящи се сладки ще ви разкажа в друга публикация скоро.



Моля ако са ви харесали споделете с бутоните под публикацията. Може да следите всичко и на страничката ми във Фвйсбук и в Инстаграм https://www.instagram.com/gechevalubka/?hl=bg .

2 коментара: