петък, 18 октомври 2019 г.

Тарт "Есен"




Реших да си приготвя нещо малко по-здравословно, и се поразрових и необятният интернет. Попаднах на блог с красиви снимки и интересни рецепти и си харесах една основа за тарт. Оригинала може да видите тук -   https://nmmeiyee.com/2019/05/20/blackberry-white-chocolate-tart-vegan-gluten-free/

Аз си направих друг крем, защото много обичам тиква и сега точно е времето на тиквите. 


Необходими продукти за основата: 
1/2 ч ч картофено брашно, 
1/2 ч ч брашно от лимец, 
1 ч ч бадемово брашно, 
1/4 ч ч кокосово масло, 
2 с л кленов сироп, 
щ сол.

За крема: 
1 ч ч печена тиква, 
200 гр крема сирене Филаделфия, 
200 мл млечна сметана, 
3-4 с л сироп от агаве или кленов сироп,
ванилия.

За украса и декоразия:
150 гр тъмен шоколад.


Смесете продуктите за основата в робот и направете основите в подходящи формички, като притискатес пръсти или нещо плоско.

Оставете в хладилник да се стегнат и след това изпечете на 180 градуса до златисто. След като се охладят ги намажете с темпериран шоколад. Отгоре с помощта на пош разпределете крема и украсете по ваше желание.
Това е много подходящо за десерт който може да приготвите предварително и да довършите, когато ви трябва. Може да се приготвят основите и да се замръзят, може да ги оставите в хладилник за няколко дни. От тази доза излизат четири малки тарта с диаметър 10-11см или един голям.

Да ви е сладко!


Ако ви е харесало това предложение, споделете рецептата с бутоните под публикацията! Благодаря ви предварително!


Можете да следите всички рецепти и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар