неделя, 26 май 2019 г.

Сусамени гевречета с квас



Нали всички знаете турските гевречета със сусам. Тези много се доближават до тях това което отчитам като разлика в резултата е че са малко по-малко сладки и малко по жилави. Следващият път ще коригирам захарта и малко повече олио ще сложа да видим дали ще ги уцеля. Ето как ги направих тези.


Необходимите продукти:
400 гр брашно,
60 гр освежен твърд квас,
90 гр прясно мляко, 
90 гр вода,
20 гр захар, 
40 мл олио,
2 белтъка,
6 гр сол.

За мазане и поръсване: 
2 жълтъка, 
1 с л сок агаве,
100 гр сусам.
Следващият път ще ги намажа само с вода и мед, мисля че ще е по-добре.


Брашното, водата, млякото и олиото се омесват леко и се оставят за 30 минути.
Добавя се кваса и захарта и се омесва добре. 
Оставя се за още 30 минути. Добавя се солта и отново се оставя за 30 минути. Правят се две разтягания през 30 минути и се оставя да втаса. Оформят се гевречетата и се оставят да втасват в тава с хартия за печене на дъното, намазвам съвсем леко с олио. Намазват се и се поръсват със сусам точно преди печене. Пекат се на 200 градуса с вентилатор, до златисто, около 15 минути. Аз ги пекох на функция циркулярно с вентилатор и май се получава с този вид печене много добре.


Да ви е сладко!

Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията!
Можете да следите новите рецепти и на страничката ми във Фейсбук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар