Изглеждат супер семпли, обикновени и дори скучни. Не ги подценявайте обаче, защото те омайват с вкус!

Който ги хапне се оглежда за още. Много вкусни, не много сладки, но пълни с аромат на тахан и ванилия. Малко преработих тази рецепта, след като два пъти ги направих доста твърди. Добавих една лъжица крема сирене, което им предава мекота. Опитайте ги и няма да съжалявате. Естествено с най-добрите тахани става най-вкусно. Можете да ги направите и с фъстъчено масло или друг тахан, тези със сусамовия тахан сякаш са пълни с халва... ммммм много вкусни.
Необходимите продукти:
1 яйце,
1/3 ч ч мед,
1/3 ч ч мед,
1/3 ч ч сусамов тахан Белун,
1 ч л натурална ванилова захар,
2/3 ч ч безглутеново брашно,
1/3 ч ч картофено брашно,
1/2 ч ч бадемово брашно,
1 с л крема сирене,
1/2 ч л сода,
1 щ сол,
1/2 ч ч сусам за овалване.
Включете фурната на 180 градуса. Смесете всички брашна в купа.
Смесете всички останали продукти в купа с телена бъркалка. Добавете брашната и омесете леко. Получава се лепкаво тесто. Внимателно направете фитил и нарежете на парченца около 1,5см дълги. Оваляйте ги в сусам и подредете в тавичка с хартия за печене. Притиснете леко с пръсти и печете за около 7-8 минути наблюдавайте ги да не прегарят.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар