петък, 17 май 2019 г.

Шоколадова паста с крем англез и още нещо




Ох, пак ви предлагам вечерни снимки, но толкова време го отлагах това ястие заради снимките, че реших вече да ви го покажа пък после ще се поправям и ще готвя отново, защото е супер вкусно.



Това е едно прекрасно ястие, което може да похапнете на закуска или за десерт. Може да допълните с топка сладолед или плодове. Може да се насладите на вкусовете по всяко време на деня и няма да се наситите, ще ви се иска още и още. Идеята ми се върти от доста време в главата, и все се чудех с какво да комбинирам шоколадовата паста, но сега вече открих най-добрият и приятел... Лешниково-какаова паста Белун. Моля не си мислете, че го правя само за реклама на марката, опитайте я и после сами преценете дали ще си купите Нутела друг път.


Необходими продукти за пастата (5-6 порции ако е за десерт, ако е за закуска 3порции): 
1 яйце, 
1 жълтък, 
20 гр какао, 
100 гр семолина.
За крема: 
60 гр жълтъци,
 125 гр сметана 35%, 
60 гр прясно мляко, 
ванилия, 
25 гр захар.
За гарниране:
 печени филирани бадеми, 

За да приготвите пастата ви трябва една купа и две ръчички. Омесете добре всички продукти и оставете тестото да си почине завито. 
През това време си пригответе крема. Сложете всичко в касерола и разбъркайте добре. Сложет на слаб котлон и бъркайте до 82 градуса, не трябва да завира, защото ще се пресече. След като се сготви го пресипете в студен съд, защото иначе ще продължи готвенето, аз малко обърках тази стъпка. 
Разточете и ако нямате машинка за паста нарежете на ръка с нож. Аз ползвах машинка, тя ми е много верен другар в приготвянето на паста. Сварете пастата за 5-6 или 7-8 минути зависи от дебелината на кората, която сте разточили и от ширината която сте нарязали.


Сервирайте в подходяща чиния, като сипете на дъното крем, след това направете една спирала с лешниковата паставърху крема. Отгоре сложете пастата и поръсете с бадемите. Може да обогатите с плодове или сладолед ако решите да предложите това изкушение, като десерт.

Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята, направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Можете да харесате страничката ми във Фейсбук така ще виждате всяка нова рецепта, когато бъде публикувана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар