четвъртък, 23 май 2019 г.

Пилешко филе с булгур и зеленчуци



Бърза вечеря за заети домакини. Трябва ви не повече от час да си приготвите и сготвите всичко. Набавете си продуктите и за нула време всички ще се насладите на приятно леко ястие около масата.



Необходимите продукти: 500 гр пилечко филе, 1 ч ч булгур, 10 бр гъби печурки, 1 зелена чушка, 1 червена чушка, 1 глава лук, 1 морков, 1 тиквичка, 1 ч ч зелен грах (аз от бързане забравих да го сложа), 1/2 ч ч бяло вино, соев сос Кикоман (има защо да ви пиша точно него), къри, няколко стръка магданоз. 

За марината: 1 ч л къри, 2 с л соев сос Кикоман, 2 с л майонеза, микс подправка за пиле, 4-5 с л зехтин, 2 с л прясно мляко.


Смесете всички подправки и сложете пилешкото филе нарязано на много тънки жулиени в маринатата за 30 минути. 

В дълбок тиган запържете за кратко пилешкото и го извадете в друг съд с капак. Сложете гъбите за кратко в тигана като се запържат ги сложете при месото. Добавете виното и сложете на слаб огън да се задуши. След това идва ред на лука и морковите нарязани на много тънко, след една две минути добавете чушките, граха и тиквичката. За кратко ги запържете да не стават меки, а да са сладки и хрупкави. Извадете ги в съд с капак но не ги гответе повече. В тигана сложете булгура, две чаши вода и подправките. След като заври  намалете силата на котлона и оставете да се свари булгура, отнема 10-15 минути в зависимост от едрината. 
Сервирайте с пресни стръкчета магданоз. Аз обичам да си ги подреждам в чинията така че да се вижда всичко. Не харесвам всичко да е разбъркано, като за кокошките.  


Да ви е сладко!


Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията. Може да следите всички нови рецепти и на страничката ми във Фейсбук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар