Необходимите продукти: 250 гр бяло брашно, 100 гр семола, 100 гр левито мадре, 250 гр вода, 180 гр картофено пюре от печени сладки картофи, 10 гр сол.
Смесете брашното с водата и оформете топка, оставете за 2 часа на стайна температура. Омесете добре с кваса и оставете за 30 минути. Добавете солта и направете няколко разпъвания, оставете за 30 минути. Повторете разпъването и отново оставете за 30 минути. Добавете картофеното пюре и след като се разпредели добре оставете тестото да втаса за 2 часа на стайна температура. Преместете на хладно за една нощ.

На сутринта изсипете тестото на плота и прегънете на плик. Разделете на две и оформете хлебчетата, отново оставете на хладно да втасат. Обърнете върху хартия и направете разреза. Печете на 240 градуса с капак, и още 10 минути на 180 градуса.

На сутринта изсипете тестото на плота и прегънете на плик. Разделете на две и оформете хлебчетата, отново оставете на хладно да втасат. Обърнете върху хартия и направете разреза. Печете на 240 градуса с капак, и още 10 минути на 180 градуса.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар