петък, 9 февруари 2018 г.

Хляб със сладък картофТака ми се усмихна това хлебче и толкова мили думи написахавсички колеги хлеботворци за него че реших да го споделя и тук в блога ми, може пък някой да се запали по кваса точно заради него.


Необходимите продукти: 250 гр бяло брашно, 100 гр семола, 100 гр левито мадре, 250 гр вода, 180 гр картофено пюре от печени сладки картофи, 10 гр сол. 


Смесете брашното с водата и оформете топка,  оставете за 2 часа на стайна температура. Омесете добре с кваса и оставете за 30 минути. Добавете солта и направете няколко разпъвания, оставете за 30 минути. Повторете разпъването и отново оставете за 30 минути. Добавете картофеното пюре и след като се разпредели добре оставете тестото да втаса за 2 часа на стайна температура. Преместете на хладно за една нощ. На сутринта изсипете тестото на плота и прегънете на плик. Разделете на две и оформете хлебчетата, отново оставете на хладно да втасат. Обърнете върху хартия и направете разреза. Печете на 240 градуса с капак, и още 10 минути на 180 градуса.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесало това хлебче споделете с бутоните под публикцията в любимата си мрежа.Тези снимки са направни на лампа късно вечерта, но  нямаше как иначе щях да остана и без снимки 😊
Няма коментари:

Публикуване на коментар