събота, 10 февруари 2018 г.

Хляб със див лук и копър


Два вида хляб ми се вътят в главата от известно време, с див лук и със синьо сирене. Тъй като съм тръгнала на експерименти напоследък ще направя и този хляб. 


След като го изпекох такава апетитна миризма се носи из кухнята че едвам ще устискам до сутринта да си резна една филийка.Необходимите продукти: 350 гр бяло брашно, 350 гр мътеница, 200 гр семолина, 200 гр пюре от сладък картоф, 100 гр квас мадре, 2 с л чия, 12 гр хималайска сол.За едната половина:1 шепа див лук, 2 стръка копър нарязани на ситно, За втората половина:1/2 скилидка чесън, 50-60гр синьо сирене. 


Автолиза една нощ, докато се поднови мадрето. Омесване на кваса с тестото. След 30 минути добавяне на солта и чията, омесва се добре. Оставя се за 30 минути прави се разпъване и сгъване три пъти през 30 минути. На последното разпъване добавям пюрето и разделям на две тестото. В едната половина сложих див лук с копър, а в другата чесъна и синьото сирене. 
Оставям да втаса за няколко часа на хладно. Оформям и оставям да втса на хладно. Пека на 240 градуса за 20 минуити с капак и още 10 минути на 180 градуса без капак.
Охлаждам на решетка и може би не оставям на другите дори да го опитат. Аромата е убийствен!
Другите добавки в чинийката можете да пропуснете спокойно при този уникален хляб!Ако ви е харесала публикацията направете си хлебче и споделете с приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар