събота, 25 юни 2016 г.

Гъбена супа - Аламинутка




Този път презентацията я няма никаква, но пък всичко беше направено за нула време след работа и в компанията на три гладника покрай мен.

Необходимите рподукти: 10 печурки, 2 моркова, 1 голяма глава лук, 6 големи картофа, сол, черен пипер, мащерка, 40 -50 гр масло, зехтин.


Почистете лука и го минете през чопъра за секунди. Сложете го в тенджера с зехтина и маслото, да се задуши. По същата процедура направете и морковите и ги добавете. След като са станали прозрачни е време за гъбките. Почистете гъбите и ги блендирайте, добавете ги към другите продукти в тежджерата. Последно добавете и картофите отново като ги наситните в блендера. Варете около 25-30 минути и всичко трябва да ви е сварено и готово. Добавете по ваш вкус сол и черен пипер. Поднесете със заквасена сметана, много добре се получава.

Това е гъбена супа аламинутка, много вкусна свежа и лесна.


Да Ви е сладко!

Споделете с бутоните под публикацията, ако ви е харесала моята супичка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар