понеделник, 20 юни 2016 г.

Спаначено белтъчно руло



След дълго чудене какво да направя с еди белтъци които ми останаха от сладоледа реших да е нещо солено. Много отдавна не съм правила това руло, този път малко го промених.


Много вкусно и бързо руло, подходящо за предястие. 


Необходимите продукти: 4 белтъка, 1/2 ч ч замразен спанак, 1 щ сол, 1 скилидка чесън, 5 с л зехтин, 2 с л прясно мляко, 1 ч л бакпулвер, 2/3 ч ч брашно.


За плънката: 200 гр крема сирене, 220 гр извара( аз използвах италиански млечен продукт като извара, но по маслен), 2 скилидки чесън, 5 с л зехтин, 10 стръкчета див лук, сол черен пипер на вкус.


Разбийте белтъците на сняг. Всичко останало без брашното, смесете в блендер и пасирайте. Добавете брашното разбъркайте с шпатула, добавете белтъците и отново леко разбъркайте. Изсипете в тава с хартия на дъното леко намазана с масло или олио. изравнете и изпечете. Внимавайте да не се препече, ще загуби цвета си и ще се троши. Извадете от фурната премахнете хартията охладете за няколко минути и намажете с плънката. Поднесете както ви харесва просто нарязано на парчета или измажете с крема сирене и поръсете с див лук и кедрови ядки. 


Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесало това предложение споделете с бутоните под публикацията. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар