петък, 27 май 2016 г.

Торта "Бал"


Когато искам да направя нещо вкусно за любим човек винаги се получава. Когато го правя за детето си влагам най-нежните чувства и чиста майчина обич. Тя - Обичта ми е толкова голяма и толкова силна, че .... нямам думи не ме бива в писането. Важното е в случая, че част от любовта ми се претвори в тази вкусна торта. Резултата е перфектната торта!





Необходимите продукти: 4 медени платки, 1 шоколадова платка горски плодове, сладко от манго, крем и огледална глазура.


За огледалната глазура: 150 гр захар, 150 гр шоколад, 100 гр кондензирано мляко, 150 мл вода, 150 гр глюкоза, 12 гр желатин, боя.



Сложете захарта, глюкозата и 75 мл вода в касерола да заври до 103 градуса. Накиснете желатина в останалата вода. Изсипете горещият сироп върху шоколада, кондензираното мляко и накиснатият желатин. Разбийте с пасатор, като внимавате да не вкарвате въздух. Оставете  да се охлади до 35 градуса, като разбърквате, за да не хване коричка.



 Меден блат, крем, плодове, сладко, меден блат, крем, плодове, шоколадов блат, крем, плодове, сладко и завършвате по същият ред с още два медени блата. Оставете да стегне, освободете от ринга. Измажете с разбита сметана. Оставете за 30 минути в хладилник. Залейте с 1/2 охладената глазура изчакайте 2 минути и отново залейте. Охладете и украсете.


След това я нападайте защото е супер вкусна.

Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята споделете с бутоните под публикацията.


Следете всичко от мен тук харесайте страничката ми и готово!


1 коментар: