понеделник, 9 май 2016 г.

Винен кебап


Вкусно и лесно ястие с много аромати. Както винаги аз си добавям разни неща в рецептите и този път уцелих. Резултата се хареса на всички в къщи.


Необходимите продукти: 500 гр свинско месо за готвене, 100 мл розе, 250 мл вода, 250 мл доматен сок, сол на вкус, 1 щ черен пипер, куркума, 2 дафинов лист, 3-4 зърна бахар, 1 ч л червен пипер, 2 глави лук , 2 моркова, 1 пащърнак, 1 с л брашно, 30 гр масло.
Запържете месото в малко олио, след като се зачерви леко добавете лука на ситно. Като омекне лука добавете и моркова и пащърнака смелени за кратко в блендер. Гответе за 10 минути като разбърквайте често, добавете подправките. Добавете водата и гответе 15 минути, идва ред на двиното. Гответе още 10 минути и добавете доматеното пюре и солта. Оставете да ври бавно под капак. когато месото е готово добавете брашното размито в малко вода и разбиркайте да се сгъсти соса. Накрая сложете маслото да се завърши ястирто. 

 За оризовото канапе: 1 ч ч ориз, 3 ч ч вода, 1 щ черен пипер, 1 щ сол.
Сложете ориза във водата и сложете на котлона, като заври намалете котлона и добавете малко сол. При готовност отстранете от котлона. Сложете в ринг за да се оформи хубаво кръгче и поръсете с магданоз. 
Сипете от кебапа отстрани и поднесете с чаша вино.


Да Ви е сладко!
Ако сте харесали това предложение споделете с бутоните под публикцията!
Следете всичко от мен тук харесайте страничката ми и готово!

Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->

Няма коментари:

Публикуване на коментар