събота, 7 май 2016 г.

Бадемов тарт с ванилов крем и ягоди



Пролетно насроение и много вкус в един лесен и бърз сладкиш.


Необходимите продукти: 100 гр захар, 1 яйце, 50 гр белени бадеми, 150 гр масло, 50 гр олио, 260 гр брашно. 
Маслото се слага студено в блендер с брашното и се блендира за кратко докато стане на трохи. Изсипете трохите в купа. Сложете в блендера бадемите и захарта и го направете на "брашно". Изсипете и тях в купата добавете 1 яйце и олиото и омесете тестото за кратко. Завийте го в найлоново фолио и оставете в хладилник за 20 минути. Сложете хартия на плота и разточете тестото върху нея. Прехвърлете в тавичка за пай заедно с хартията и покрийте с друго парче хартия. Изсипете 1 купичка фасул отгоре и печете на 180 градуса за 30 минути. Извадете и оставете да се охлади за 15-20 минути. Тогава извадете внимателно, за да не го счупите.


За крема : 400 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ванилия, 100 гр захар, 2/3 ч ч брашно, 50 гр масло, 100 мл течна сметана (35%), ванилия, 60 гр бял шоколад, 1 желатин. 
Сложете яйцата със захарта и брашното в купа и разбийте добре. Добавете ванилията.
Сварете млякото добавете към него яйчената смес. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Още докато е горещо добавете маслото, шоколада и разтвореният желатин. Оставете да се охлади и добавете разбитата на гъст крем  сметана.
За гарниране : половин чаша ванилови ябълки
Ваниловите ябълки можете да направите много лесно като обелите и почистите ябълки, нарежете ги на ситно и добавете захар наполовина на теглото на ябълките. Сложете ванилова шушулка и ги оставете на котлона на слаб огън да се задушат и омекнат. Като им изври водата добавете 2 с л глюкоза и оставете да се посгъсти малко, но не и да става на гъсто сладко плодовете трябва да са по свежи от тези в сладко. Можете да си затворите в бурканчета и да използвате по-късно когато ви потрябват.
За украса: шамфъстък и пресни ягоди. 

Готовият тарт намажете с ваниловите ябълки, изсипете крема и поръсете с шам фъстък. Оставете в хладилник да се стегне крема и украсете с пресни ягоди.
Намажете ягодите с кайсиево сладко за блясък и вкус!

Да Ви е сладко! 
Ако ви е харесала рецептата споделете с бутоните под публикацията!
Следете всичко от мен тук харесайте страничката ми и готово!
Рецептата участва в брой 9 на So into food



Няма коментари:

Публикуване на коментар