четвъртък, 7 април 2016 г.

Пай с швейцарки крем, шам фъстък и бадеми



Избрах си един пай от тези на Рудолф и започнах да фантазирам върху рецептата. Не съм го променила много, но както винаги исках да вложа нещо от мен и какво какво реших да сложа други ядки за да получа по-различен вид и вкус. Искаше ми се да е по-различно от всичко, което съм правила до сега.


За тестото: 175 г брашно, 6 г бакпулвер, 150 г масло, 145 г пудра захар, 0,25 яйце, сол.


За лешниковата паста: 100 г белен шам фъстък, 50 гр белени бадеми, 1
50 г захар, 1 белтък. 


За швейцарския крем: 1 шушулка ванилия, 250 мл прясно мляко, 75 г захар, 2 жълтъка, 1 с.л. брашно, 150 мл течна сметана.


За нугатина: 150 г филирани бадеми, 50 г захар, 1 белтък.




За тестото сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Върху брашното поръсете бакпулвера и солта. В кладенчето сипете мекото масло, пудрата захар и малко предварително разбито яйце. Смесете продуктите и омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за 30 минути.


 За лешниковата паста сложете равни количества цели белени лешници заедно и захар, добавете белтъка и ги смелете фино. 


 За нугатина сипете в тавичка, постлана с хартия за печене, цели белени лешници, захарта и белтъка. Разбъркайте продуктите и ги разстелете. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. След като нугатинът изстине, го накълцайте.



 За швейцарския крем първо направете сладкарски крем и го охладете. Разбийте сметаната с помощта на миксер, не много плътно. Добавете охладения сладкарски крем и разбъркайте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник. 



 Разточете тестото върху набрашнен плот. Намаслете кръгла форма за пай и пренесете тестото в нея. Напаснете го по дъното и стените и и го надупчете на няколко места. Сипете лешниковата паста и я разстелете равномерно. Изпечете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. 
Поставете изстиналия пай върху поднос и шприцовайте плътен слой швейцарски крем върху него. Отгоре поръсете нугатина.



Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесало моето предложение, споделете с бутоните под публикацията!



Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар