понеделник, 25 април 2016 г.

Торта с вкусен крем и много плодове


 Специално за моето момче, което е с красивото име Трендафил. Да ни е жив и здрав и много щастлив.
Много вкусна торта, който я хапне започва да повтаря като развален грамофон: Ммммммм,  М, М, Ммммммм! 

Необходимите продукти:  -3/4 ч ч брашно от рожков, 1 ч ч брашно, 3/4 ч ч захар, 1 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 1/4 ч ч какао
- 3 жълтъка, 3/4 ч ч олио, 1/2 ч ч вода, 1 ч л ванилов екстракт, 3 с л прясно мляко
-3 белтъка, 3/4 ч ч захар


Смесете съставките от първият ред в купа. От вторият ред в друга купа. Смесете двете смеси на ръка. Разбийте белтъците със захарта на гъст крем и я добавете на части към сместа. Изсипете в форма за торта с диаметър 26см. Изпечете на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади блата се разрязва на два по- тънки.


За крема: 250 гр маскарпоне, 200 мл млечна сметана, 4 с л заквасена сметана, лимонова коричка, 4 с л пудра захар. 
Разбийте сметаната на гъст крем, добавете лимновата кора и пудрата захар. След това прибавете и маскарпонето разбъркано с заквасената сметана с помощта на шпатула.
За ганаша: 100 гр бял шоколад, 150 мл сметана.

Плодове за гарниране ванилови ябълки , банан, боровинки.


Сглобяване: блат - Ванилови ябъки - крем - банани и боровинки - блат - крем, глазура. Оставя се в хладилник да стегне. Измазва се отстрани със  сметана. Залива се с ганаша. Панирайте с препечени кокосови стърготини. Украсява по желание. 

Ето и питката за празника!


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала моята торта направете си я и споделете с бутоните под публикацията!

Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

5 коментара:

  1. Честито ти именик, Любче! Живи здрав и много щастлив! Прекрасна торта ( и питка, и питка :)), много интересна и създадена с много любов! Исках също така да ти кажа, че на проведения от мен скорошен великденски уъркшоп споменах на хората за теб и твоето нагледно и много полезно клипче за козунаци. Както ти казах, майка ми ги прави по този начин, но тъй като така и не мога да се навия да правя клипчета, използвах възможността да спомена на аудиторията на твоя блог и полезното клипче и рецепти :) Най-сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ти благодаря много мило от твоя страна, весели празници и много вдъхновения!

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. На патерица, честито на момчето ти, с красивото име Трендафил, ех, кой ли кръщава днес така децата си, за жалост по-модерни имена изместват красивите български.
    Много хубава торта, питката съща, поздреви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси, аз си харесвам българското. Пък като чуя трендафил и веднага се сещам за един огромен храст с червени трендафили на село, които освен, че са красиви миришат страхотно. Такова е и моето дете красиво и добро!

      Изтриване