четвъртък, 14 април 2016 г.

Хрупкави пилешки бонфиленца с чеснов сос




На най-вкусната вечеря според мъжа и децата, най-шантавите снимки. Тази рецепта ще я направя отново, и ще сменя снимките.


Чудейки се какво да на правя за вечеря, се рових и  нета и попаднах на такава рецепта. Не си я записах и после направих пълна импровизация. 

Необходимите продукти: 600 гр пилешко бонфиле
За маринатата: 1 с л сладка горчица, 1 ч л мед, 4 с л соев сос, /2 ч л къри, 1 к л куркума, 2 щ черен пипер, 1 сок от лимон, 4 с л зехтин.
Мариновайте филенцата поне за 30-40 минути. Потопете ги в брашното, след това в яйцето и накрая притиснете в хлебните трохи. Изпържете в дълбоко олио.

За панировката 2 яйца, 1 ч брашно, 5-6 филийки хляб по възможност пълнозърнест със семена или друг със смесени брашна, 1 щ сол.

За соса: 100 мл зехтин, 100 мл кисело мляко, 100 гр извара, сол, черен пипер, 1 щ къри, 1 скилидка чесън, див лук.  Всичко без лука се пасира. Готовият сос се поръсва с див лук.



Да Ви е сладко!

Изпробвайте и споделете с бутоните под публикацията!



Няма коментари:

Публикуване на коментар