Гледах някаква рецепта в групите на Фейсбук и не запомних всичко, но се получи нещо уникално.
Необходимите продукти: 500 гр пилешко бон филе, 10 гъби, 1 ч ч доматен сок, 1/2 ч ч розе, 1/2 ч ч вода, 1 с л брашно, черен пипер, сол, кашкавал, извара, 1 главалук, магданоз.


Нарежете месото на хапки и го запържете до леко златисто. Извадете го и сложете лука и гъбите да се задушат. Посолете леко и подправете леко с черен пипер. Като останат на мазнина сложете брашното разбъркайте и добавете водата доматеният сок и виното. Разбъркайте и като заври добавете месото отново. Сложете магданоза и изварата на парчета. Разпределете в гювечета и поръсете обилно с кашкавал. Запечете във фурната за кратко на 230 градуса.
В такива моменти ми се иска да имам две коремчета, пък после си мисля по-добре, че е едно иначе и други неща ще станат двийни.
Да Ви е сладко!
Споделете с бутоните под публикацията, ако ви е харесала идеята за вкусно гювече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар