сряда, 30 декември 2015 г.

Свинско ала Строганов с картофено пюре


Постъпките на шефовете Манчев и Шишков! Взех си книгата и реших да изпробвам някоя рецепта със свинско месо. Първата изпробвана беше друга получи се много вкусно нещо, но не успях да снимам и да споделя с вас. Сега вече е втори опит и снимах два три кадъра за поста. Признавам си не обичам да снимам много манджи, които не мога много да украся ама то е толкова вкусно, че  трябваше да споделя. Направих и допълнение чисто в мой стил, нямаше да съм аз ако всичко беше по рецепта.
Според мъжа ми  "Свинско ала Строганов" звучи доста помпозно и му прилича повече на нещо, което ще стои на секцията. Трябва да ви кажа, че доста добре си стои в стомаха. Готви се бързо и хич не е сложно. 



Необходимите продукти: 600 гр свинско месо за готвене, 250 гр гъби печурки, 200 мл сметана, 30 гр масло, черен пипер, сол, 2 с л доматено пюре, 100 мл  зеленчуков бульон, 4 с л зехтин.
За Пюрето : 10 големи картофа, 1 пъщарнак, масло, сметана, прясно мляко, сол черен пипер. 
Месото се реже на тънки лентички около 0,5 см и се овкусява със сол и черен пипер. Месото се слага в тигана на порции и се запържва до златисто. Изважда се месото и в същия тиган се слагат зеленчуците и се задушават с бульона докато омекнат. Добавя се доматеното пюре и маслото, разбърква се добре и се оставя да покъкри. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя сметаната. След няколко минути се добавя и месотои отново се оставя за десетина минути на тих огън. Накрая поръсете с магданоз.

Докато приготвяте месото сложете на друг котлон тенджера с вода да заври. Сварете картофите обелени и нарязани на четвъртинки и пащърнака. Аз използвах от този бульон за зеленчуците. След като се сварят отцедете и намачкайте добре с масло, 1 с л сметана и прясно мляко. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Сервирайте месото и гъбите върху канапе от пюрето и залейте със соса. Аз ще си направя повече сос следващият път. Поръсете с мащерка ако имате прясна още по-добре.


Да Ви е сладко! 

Ако Ви е харесала идеята за бърза вечеря направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

1 коментар: