Мирише ли ви вече на Коледа и на пресно изпечени сладкиши?
Страхотно предложение за вкусни какаови сладки си намерих тук. Такива напукани сладки не съм правила до сега и за мен е истинско предизвикателство дали ще се получат такива красивички и предизвикателни. Като ги гледах на снимки си мислех, че са хрупкави и ронливи а те се оказаха мекички и сочни, както е написала авторката в оригиналната рецепта. Изненадахаме много а сина ми ги оприличи на бисквитено кексче или на каексова бисквитка.
Необходимите продукти: 1 ч ч какао, 1 1/2 ч ч бяла захар, 1/2 ч ч кафява захар мусковадо, 2 ч ч брашно, 2 ч л бакпулвер, 2 ч л екстракт ванилия или 1 шушулка, 1 щ сол, 4 яйца, 1/2 ч ч олио, за овалване 1 ч ч пудра захар.
Пресейте бращното с бакпулвера и го оставете на страна. Смесете
всички сухи съставки в миксера и добавете олиото.
Вече си имам този страхотен помощник и бъркането и печенето става по- лесно бързо и често у нас. Благодарение на промоциите в LIDL ще съм супер бърза мама.
След това продължете да разбивате, като добавяте яйцата едно по едно.
Накрая добавете брашното и разбъркайте до гладка хомогенна текстура. Оставете сместа покрите с фолио в хладилник за 4 часа или 1 нощ.
всички сухи съставки в миксера и добавете олиото.
Вече си имам този страхотен помощник и бъркането и печенето става по- лесно бързо и често у нас. Благодарение на промоциите в LIDL ще съм супер бърза мама.
След това продължете да разбивате, като добавяте яйцата едно по едно.
Накрая добавете брашното и разбъркайте до гладка хомогенна текстура. Оставете сместа покрите с фолио в хладилник за 4 часа или 1 нощ.
Оформете топчета с големината на малък орех и ги оваляйте в пудрата. Аз ги направих по големички, но нищо другият път ще ги направя по-малки. Подредете ги в тава на 2-3 см разстояние едно от друго, порастват доста и ако нямат разстояние ще се слеят.
Печете ги на 180 градуса за 10-12 мин. Оставете ги в тавата за 2-4 минути и тогава ги извадете върху решетка.
*Много е важно да внимавате при печенето, тъй като ако ги препечете, сладките ще се втвърдят. След като изстинат, поради меката им консистенция, те се топят в устата.
Да Ви е сладко!
Ако и на Вас са допаднали тези прекрасни сладки направете си ги и ги споделете с буроните под публикацията.
Още едно предложение, което смятам да си приготвя веднага щом си набавя нужните продукти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар