неделя, 17 февруари 2013 г.

Triangoli arancioni


Когато Ви се иска да зарадвате децата и големите, когато Ви се иска да се позабавлявате с тесто, пригответе си вкусна закуска, ароматна и бърза в неделната сутрин. Портокалови триъгълници, това е новата ми измишльотина. Вдъхновена от портокаловото сладко, италианските понички и страста ми към месенето на тесто.


Необходимите продукти:  1 яйце, 20 гр мая, 1/3ч вода, 2  с л захар, 250 мл прясно мляко, 1 ч л сол, 100 мл олио, 1 с л  сладко от портокалови корички (нарежете само корички на ситно)       http://samozagladni.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.html , брашно за средно меко тесто, около 600 грама.


Сложете маята да се събуди в водата и захарта . След това сложете прясното мляко в голяма купа и добавете маята и брашно да получите гъсто като за кекс тесто, оставете да се навдигне и добавете олиото, яйцето сладкото, солта и доомесете с брашното.  Трябва да се получи еластично тесто. Оставете за малко и си пригответе плота, за да разточите тестото. Разделете на 5 топки, всяка топка разточете и нарежете като торта на тиъгълници. Направете разрез в средата на всеки триъгълник и пригответе дълбок съд за пържене. Като се загрее олиото изпържете триъгълниците и поръсете с пудра захар докато са топли.


Можете да поднесете със сладко или течен шоколад. Да Ви е сладко! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар