вторник, 28 април 2020 г.

Тарт с нежен крем от банани и авокадо



Вчера за моя рожден ден, моето прекрасно момиче ме изненада с вкусен десерт. Освен че го сготви и го снима лошото е че беше късно и снима на лампа. Спокойно мога да абдикирам от кухнята.  Запрятайте ръкави и си го направете, удоволсввието е гарантирано!


Необходимите продукти:
1 ч ч печени лешници, 
1 ч ч брашно, 
1 ванилия, 
1/2 ч ч разтопено масло
3 с л кокосова захар.

Шоколадов крем: 
2 банана,
2 авокадо,
1/3 ч ч бадемово мляко,
4 с л какао,
2 с л сироп от агаве,
1 с л течен шоколад.

Ганаш:
 180 мл млечна сметана,
180 гр черен шоколад минимум 70% какао.

За намазване на основат: 70 гр разтопен и темпериран шоколад


Предполагам всички се сещате колко е лесна за приготвяне. Накратко всички продукти за основата се смесват в блендера. Поставете ги във форма за тарт и притиснете за да се изравни сместа и да се получи борд. Сложете хартия отгоре и изсипете тежест за да се пече насляпо. Може да използвате стар фасул или ориз. Ползва се многократно не се изхвърля так, че не съжалявайте. След 15 минути на 180 градуса махнете тежеста заедно с хартията и допечете основата. Охладете напълно и намажете с шоколад.

Продуктите за крема отново се разбиват в блендер на нежен крем. Оставете ги в хладилник, да си чака реда. Когато шоколада стегне изсипете крема отгоре, заравнете и залейте с ганаш.

За ганаша загрейте сметаната и пуснете шоколада да се разтопи, бъркайте до гладка лъскава смес. Оставете да се охлади и чак след това залейте тарта. 
Украсете с резенчета банани и ягоди, лешникови ядки черен шоколад.


Да ви е сладко!


Може да следите всички рецепти и на страничката ми във Фейсбук или на профила ми в Инстаграм gechevalubka.




Няма коментари:

Публикуване на коментар