Здравейте мили приятели, искам да ви разкажа, как се роди идеята за тези вкусни малки лазани. Това е нещо, което ме усени, като идея в мига, в който видях едни малки пъдпъдъчи яйчица. Веднага си ги представих върху нещо малко симпатично и вкусно. Гушнати между други неустоими вкусотии, като домашни кори, гъбки и любими сирена.
Няколко дни отлежаваше идеята в главата ми, докато я доизмислих и намерих време за вихрене в кухнята.
Сега ви казвам не се колебайте да пробвате това изкушение, става лесно и ако си имате помощник в кухнята всичко се случва за нула време. Моят помощник е един красавец, който вече две-три седмици мърка у нас и ми помага за всичко, торти, целувки, сладки, и какво ли не още. Днес ще го пробвам и за лазанята, или по-точно, ще го накарам да ми разточи корите, тънички и красивички.
Необходимите продукти за тестото:
2 яйца,
200 гр семола
За гъбения сос:
1 бурканче шийтаке,
1 бурканче пачи крак,
50 гр масло,
3 с л брашно с връх,
черен пипер,
сол на вкус,
3 триъгълничета топено сирене
вода.
За доматения сос:
400 мл доматен сок,
250 гр кайма,
босилек,
1 ч л захар,
сол на вкус,
2 скилидки чесън,
Допълнително:
По 150 грама сирене пармезан, чедър и кашкавал. Можете да ползвате и други любими сирена.
Сложете гъбите в тиган с маслото и ги задушете да останат на масло.
Добавете брашното и разбъркайте добре да се запържи.
Добавете водата от гъбите и вода, за да се получи хубав гладък сос. Добавете топеното сирене и разбъркайте.
Предполагам всички са правили, доматен сос за спагети с кайма, така че няма да се впускам в подробности по приготвянето му.
От омесеното и отпочинало тесто разточете кори с дебелина около милиметър. Аз направих това с помощта на приставката за паста на Kenwood. Можете да видите това във видеото тук. Няма такъв кеф казвам ви, само за няколко минути всичко беше разточено фино и равномерно, едва ли някой би си купил готова паста, ако има този помощник в къщи. Разликата между прясната паста и готовата, която купуваме от магазина е голяма.
След това изрежете кръгчета и ги сварете в подсолена вода. Изрезките се замесват отново и се разточват до последното парченце.
Подреждането е ясно, сос, кора, сирене и отново, сос, кора, сирене докато ви се напълнят купичките. Завършете с доматен сос с кайма.
Няколко дни отлежаваше идеята в главата ми, докато я доизмислих и намерих време за вихрене в кухнята.
Сега ви казвам не се колебайте да пробвате това изкушение, става лесно и ако си имате помощник в кухнята всичко се случва за нула време. Моят помощник е един красавец, който вече две-три седмици мърка у нас и ми помага за всичко, торти, целувки, сладки, и какво ли не още. Днес ще го пробвам и за лазанята, или по-точно, ще го накарам да ми разточи корите, тънички и красивички.
Необходимите продукти за тестото:
2 яйца,
200 гр семола
За гъбения сос:
1 бурканче шийтаке,
1 бурканче пачи крак,
50 гр масло,
3 с л брашно с връх,
черен пипер,
сол на вкус,
3 триъгълничета топено сирене
вода.
За доматения сос:
400 мл доматен сок,
250 гр кайма,
босилек,
1 ч л захар,
сол на вкус,
2 скилидки чесън,
Допълнително:
По 150 грама сирене пармезан, чедър и кашкавал. Можете да ползвате и други любими сирена.
Сложете гъбите в тиган с маслото и ги задушете да останат на масло.
Добавете брашното и разбъркайте добре да се запържи.
Добавете водата от гъбите и вода, за да се получи хубав гладък сос. Добавете топеното сирене и разбъркайте.
Предполагам всички са правили, доматен сос за спагети с кайма, така че няма да се впускам в подробности по приготвянето му.
От омесеното и отпочинало тесто разточете кори с дебелина около милиметър. Аз направих това с помощта на приставката за паста на Kenwood. Можете да видите това във видеото тук. Няма такъв кеф казвам ви, само за няколко минути всичко беше разточено фино и равномерно, едва ли някой би си купил готова паста, ако има този помощник в къщи. Разликата между прясната паста и готовата, която купуваме от магазина е голяма.
След това изрежете кръгчета и ги сварете в подсолена вода. Изрезките се замесват отново и се разточват до последното парченце.
Подреждането е ясно, сос, кора, сирене и отново, сос, кора, сирене докато ви се напълнят купичките. Завършете с доматен сос с кайма.
Запечете ги и когато са готови, чукнете по едно яйчице отгоре. Сложете малко настърган кашкавал и оставете на изключена фурна, да се разтопи кашкавала и да се сготви яйцето.
Поднесете, като предястие или като ястие, за мен си е ястие-вкусотия, а сина каза, че ще хапне поне две - три купички.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да следите всичките ми рецепти и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар