събота, 5 януари 2019 г.

Дип от нахут и червени чушки




Обичате ли дипове? Обичате ли да стоите пред телевизора или да четете книга и да си хапвате нещо вкусно, и то да не е вредно и да мирише на пластмасово пликче. Ето ви една чудна идея, която моята щерка одобри намига в който я вкуси. Тя е експрет по вкусотии и не харесва всичко което и поднеса. Хубавото е че мога да разчитам на безпристрастен отговор от нейна страна, защото ако нещо не и хареса веднага и личи. А затова каза: Мммм остави ми за обяд от това (защото тръгваше на тренировки и реши, че ще го изям сама).  


Необходимите продукти: 
400 гр нахут от консерва почистен от люспичките,
 5 печени червени чушки, 
3 с л  тахан от кашу Белун,
 сол, 
1 шепа запечени орехи с обелени люспички, 
1 с л сусам, 
1 ч л кимион,
 6-7 с л зехтин, 
2 скилидки чесън,
 сока на един лимон, 
1/2 люта чушка, 
семена фенел.


Запечете леко в сух тиган всички семена. 
Сложете всички продукти в блендер оставете си само малко зехтин и запечени семена за поръсване.


След минутка разбиване ще имате вкусен дип, на който може да се насладите върху вкусна домашна филийка или да топнете с хрупкави зеленчуци, като краставички или моркови, пред телевизора.


Две думи за тахана от кашу, това е най-нежния тахан, който съм опитвала, толкова е фин че е блаженство за сетивата. Ядките придават нежен аромат и сладникав вкус. Определено ще се изпробва в сладкиши и мусове. направо ме сърбят ръцете да си направя един мус, но сега няма да издавам повече подробности около идеята ми.


Да Ви е сладко!


Може да разгледате целия асортимент продукти на Белун тук, бъдете сигурни, че ще откриете вашия любимец някъде сред тях.

Ако Ви е харесала идеята ми, направете си я споделете с бутоните под публикацията. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар