петък, 25 януари 2019 г.

Пуешко с микс гъби и басмати


Пуешко готвя рядко, но мисля да поправя тази грешка. Много съм доволна от резултата получи се крехко и много вкусно. Това е една спонтанна хрумка, чудех се с какво да го направя и погледнах в запасите, мернах едно бурканче с гъбки микс, които кротко си чакаха да ги сготвя. И класиката е гъби с ориз нали, но тези ги направих малко по-различно. Не исках водни гъби ,а запърженки с масло и пълни с вкус. Ето как ги направих.


Необходимите продукти: 
2 пуешки подбедрици обезкостени добре и от малките костички, 
250 гр печурки, 
1 бурканче гъби микс (имаше пачикрак, масловки, манатарки, челядинки),
 2 глави бананов лук шалот, 
сол,
 черен пипер,
 3-4 с л гхи Белун.



Подправете и посолете месото и го оствете за пет минути. Запържете леко печурките с две лъжици масло, извадете ги и задушете лука нарязан на едро. Извадете и него при гъбите и запържете парчетата месо от всичкки страни в останалото масло. Добавете бурканчето с гъби заедно с водата. Оставете да поври така няколко минути после добавете и другите гъби заедно с лука. Оставете да стоят отгоре върху месото. Захлупете и оставете на бавен огън докато се сготви месото. Когато е почти готово направете басмати ориза по най-лесния начин. Само с малко подсолена вода, за 8-10 минути е готов. Ако желаете може да си доовкусите със соев сос или сос териаки.


Това е бързо , лесно , вкусно! Вечерята се хареса на домашните любимци, а аз хапнах две хапки и спрях представяте ли си каква воля имам. Толкова е вкусно ама, като е късно вечерта съм желязна не ям! Стига вече, заради другите ядем късно и надебелях.

Да Ви е сладко!

Ако ви е харесала бързата ми вечеря, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да следите новите ми публикации и на страничката ми във Фейсбук.


2 коментара:

  1. Много вкусно предложение, обичам пуешко, а бутчетата в Лидл са чудесни, пресни и крехки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направих и пастет с пуешко и той се получи много добре.

      Изтриване