Пуешко готвя рядко, но мисля да поправя тази грешка. Много съм доволна от резултата получи се крехко и много вкусно. Това е една спонтанна хрумка, чудех се с какво да го направя и погледнах в запасите, мернах едно бурканче с гъбки микс, които кротко си чакаха да ги сготвя. И класиката е гъби с ориз нали, но тези ги направих малко по-различно. Не исках водни гъби ,а запърженки с масло и пълни с вкус. Ето как ги направих.
Необходимите продукти:
2 пуешки подбедрици обезкостени добре и от малките костички,
250 гр печурки,
1 бурканче гъби микс (имаше пачикрак, масловки, манатарки, челядинки),
2 глави бананов лук шалот,
сол,
черен пипер,
3-4 с л гхи Белун.
2 пуешки подбедрици обезкостени добре и от малките костички,
250 гр печурки,
1 бурканче гъби микс (имаше пачикрак, масловки, манатарки, челядинки),
2 глави бананов лук шалот,
сол,
черен пипер,
3-4 с л гхи Белун.
Подправете и посолете месото и го оствете за пет минути. Запържете леко печурките с две лъжици масло, извадете ги и задушете лука нарязан на едро. Извадете и него при гъбите и запържете парчетата месо от всичкки страни в останалото масло. Добавете бурканчето с гъби заедно с водата. Оставете да поври така няколко минути после добавете и другите гъби заедно с лука. Оставете да стоят отгоре върху месото. Захлупете и оставете на бавен огън докато се сготви месото. Когато е почти готово направете басмати ориза по най-лесния начин. Само с малко подсолена вода, за 8-10 минути е готов. Ако желаете може да си доовкусите със соев сос или сос териаки.
Това е бързо , лесно , вкусно! Вечерята се хареса на домашните любимци, а аз хапнах две хапки и спрях представяте ли си каква воля имам. Толкова е вкусно ама, като е късно вечерта съм желязна не ям! Стига вече, заради другите ядем късно и надебелях.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала бързата ми вечеря, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да следите новите ми публикации и на страничката ми във Фейсбук.
Много вкусно предложение, обичам пуешко, а бутчетата в Лидл са чудесни, пресни и крехки.
ОтговорИзтриванеНаправих и пастет с пуешко и той се получи много добре.
Изтриване