Готови ли сте за нови подвизи в кухнята?
Дори да ви изглежда трудно и бавно, резултата е достоен за всички услия!
Запрятайте ръкави!
Много харесвам весели цветни хлябове с естествени съставки за оцветител.
Необходимите продукти: 3-4 големи печени червени чушки, вода, брашно, 130 гр квас, 9 гр сол.
Сега да обясня защо горе няма грамаж на водата и брашното. След като почистите чушките и ги пасирате ще получите пюре около 250мл, добавете вода, за да стане с обем 350мл. Започнете да добавяте брашно, като замесите тесто, което е малко по-меко от тесто за паста. Около 60 % хидратация аз вече го усещам на гъстота. След 30 минути добавям кваса и след още 30 солта.
Следват три разтягания през 30 минути и оставям да втаса. Ако е късно вечерта може да оставите в хладилник.
На сутринта оставете на стайна температура около 1 час и след това направете предварително оформяне. Оставете за около 1 час и оформете.
Поставете в панер с кърпа или в специален съд за втасване и оставете да се навдигне добре. Обърнете и направете разрези.
Печете в закрит съд, в загрята на 240 градуса фурна за около 20 минути
след което махнете капака на съда и довършете печенето на 190 градуса още 10 минути.
след което махнете капака на съда и довършете печенето на 190 градуса още 10 минути.
Оставете да се охлади не режете докато е топъл!
Да Ви е сладко!
Ах, този квас...пак ще ме амбицираш:)
ОтговорИзтриванеЧуден е хляба!