понеделник, 24 септември 2018 г.

Пухкави кифлички с квас




Тези дни все не намирам кой да ми изяде творенията и реших да не меся, да ама не на третия ден вече не издържах и замесих едни кифлички. Много обичам аромата на махлеб и реших че ще си направя такива кифлички. та ето ги и тях без мног галимации по разпъване и месене. 



Един помощник, като моя, ако си имате нищо друго не ви трябва освен продуктите и мерака. 


Необходимите продукти: 2 яйца, 190 гр прясно мляко, 420 гр брашно, 90 гр квас левито мадре, 3 с л захар, щипка сол, ванилия, махлеб, 50 гр масло, щипка сол.

За плънката мармалад от сини сливи.
За намазване яйце и семена за поръсване.

За да е силен кваса ви си го подхранете от предната вечер. 


Сложете всички продукти в купата на миксера без солта и маслото. Омесете меко тесто, оставете да постои 30 минути и добавете солта, бъркайте около 5 минути и тогава добавете маслото. Продължете да бъркате докато се получи гладко тесто. Оставете да втаса и да удвои обема си.
Извадете внимателно на плота и разточете нежно с точилка. Нарежете на триъгълници сложете по лъжичка мармалад на всеки и навийте кифличките.
Оставете да си починат още малко. Намажете с яйце и поръсете със семена по избор. Аз избрах сусам и маково семе.
Печете до златисто кафяво на 190 градуса с купички вода на дъното на фурната.



Пет минути да отдъхнат поне и може да нападате.


Прекрасни, пухкави и уханни кифлички за вашата закуска, за пикник или за училище.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за тези кифлички направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.

Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения.

5 коментара:

  1. Любче, ама защо не се обади, бих похапнала всичките ти вкусотии! Кифличките изглеждат много вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Чудесни кифлички!
    Разполагам с всички продукти включително и квас, но не можах да разбера колко е маслото, което е дадено в обясненията, а в самото изброяване на продуктите в самата рецепта го няма. Прочетох няколко пъти, но не го виждам...
    Благодаря, ако ми отговорите!
    Поздрав! Мария

    ОтговорИзтриване