Това е стара рецепта, която правя от време на време, но този път ми се щеше да изглежда по-различно. Затова си я направих, хапки като розички.
Необходимите продукти: 400 гр фини кори за баклава, 5 големи яйца, 1 1/2 л прясно мляко, натурална ванилия, 200 гр захар, 1 ч ч разтопено и пречистено масло гхи.
За карамела 7-8 с л захар.
Разбийте яйцата със захарта и добавете ванилията и прясното мляко. Получава се смес като за крем карамел.

Разтворете корите и намажете с маслото една върху друга 5 кори, не се старайте да ги опъвате перфектно колкото повече шуплички има между тях толкова по-добре. Навийте ги на ролка, като не стягате много, (моите са малко стегнати) и нарежете на парченца с дължина около 2,5 см. Подредете розичките в тавичканамазана с масло и намажете с останалото масло, печете докато порозовеят. Извадете розичките в тавичка и залейте дъното на формата с карамел, може да сложите и по стените.

Върнете розичките и залейте със сместа от яйца и мляко. Печете на 150 градуса докато се стегне.

Извадете и оставете да се охлади напълно. Може да сервирате поръсен със пудра захар, може и да го обърнете върху чиния с повдигнати ръбчета.



По желание може да поднесете и розичка сметана, аз реших да я хапваме натюр.
Това е лесно и много вкусно!
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята за тази баничка направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар