сряда, 25 април 2018 г.

Торта - Сбъдната мечта






Така реших да си кръстя тази торта, защото е свързана тясно със сбъдването на една моя мечта. Получих прекрасен подарък от KENWOOD България, за което немога да спра да им благодаря и сега ще го направя отново. Благодаря ви отново мили хора от KENWOOD България затова, че направихте реална моята мечта.


Този уред е страхотен има всичко, за което можете да си мечтаете в кухнята. Миксер, месомелачка, сокоизтисквачка, цитрус преса, рендета, блендер, и шейкер кана. Какво повече от това ви трябва освен малко продукти и желание да поизцапате кухнята? 

Мисля да споделя в няколко поредни поста различните функции на машината. Първо да спомена, че има такива сладурски вакумчета, че не мърда хич от плота.


Ще започна с миксера, защото той стана повод да получа и този подарък. Започвам с може би най-използваната функция от мен, като един луд сладкар, който бърка постоянно, миксера няма спокойствие у нас.

Прави ми впечатление, че бъркането започва бавно, което не позволява на брашното да ви направи, като Макс и Мориц (целите в брашно). Не е шумен, като някои други уреди, които съм използвала до сега. 


Необходимите продукти: 2 яйца, 300 гр захар, 1/2 ч ч кокосови стърготини, 1 ч л натурална ванилова захар, 200 мл олио, 200 мл прясно мляко, 2 ч ч брашно, 1 1/2 ч л сода, 200 мл бял квас( течен активен), 2 с л портокалови корички, 1 щепа шоколадови капки за печене на IRCA.

За крема: 200 мл сметана 30%, 100 гр бяла захар, 100 гр кокосова захар, 3 жълтъка, 1 ч л ванилова захар натурална, 100 гр масло. 1 ч ч кокосови стърготини, 2/3 ч ч орехи.
За гарниране: 2 банана, 6 с л лешников крем по възможност тъмен. 
За украса: 1 шепа печени кокосови стърготини, цели ядки орехи, малко ядлив златен прах,100 гр тъмен шоколад IRCA.


Сложете в купата на миксера яйцата и захарта, разбийте на крем. Добавете олиото, кваса, портокаловите корички и млякото. Може да пуснете на бавна скорост миксера без проблем няма да ви се развали обема, иначе трябва да бъркате с шпатула от тук на сетне. Смесете сухите съставки в купа и ги добавете на части към течните.

Изсипете във форма за торта с диаметър 23 см. Да ви се похваля имам си и нова форма от серията на Джейми Оливър, и съм доволна от покупката. 



Възползвайте се ако искате от по-ниската цена в Била в момента. Поръсете с шоколадовите капки.


Печете на 170 градуса до суха клечка, отнема минимум 50 минути. Оставете да се охлади добре, аз винаги правя блата ден преди да сглобявам тортата.

За плънката сложете всички продукти в касерола (без кокоса и орехите) и разбийте. Загрейте до сгъстяване и махнете от котлона. Добавете ядките и кокоса. Разбъркайте и оставете, за да се охлади. Взаимствала съм идеята от немска торта.


За да сглобите тортата, разрежете блата така че надутото капаче да остане цяло. Останалата част я разрежете на две рвни части.

Сложете дъното на блата в тортена чиния и поставете ринг около него.


Намажете с 3 с л лешников крем, подредете един нарязан банан и залейте с 2/5 от крема. 




Сложете втория блат и повторете процедурта. Завършете с капака върху който изсипете останала та 1/5 от крема. Оставете в хладилник да се охлади. Поръсете с препечени кокосови стърготини и украсете с разтопен шоколад.

Ако искате може да сиропирате леко тази торта, аз лично исках да си остане по-суха този път.


Да Ви е сладко!


Мечтайте! Мечтите се сбъдват!


За всички, 
които не са чели предните ми постове :) 

Трябва да ви се похваля и аз като малките деца... ама много съм щастлива, отново съм номинирана тази година за наградите на Блоговодител. Номинирана съм в четири категории, което прави още по-голямо моето щастие,"Топло от кухнята", "Сладко удоволствие", "Жител на света" и "С аромат на ванилия". Сега ако желаете може да се включите в гласуването за наградите на публиката, и да гласувате за "САМО ЗА ГЛАДНИ", за един от вас ще има и награда! Гласувайте ТУК:https://kulinarninagradi.com/ Благодаря Ви предварително!

2 коментара:

  1. Вълнението и радостта ти се усещат във всяка дума! Честито, Любче и със здраве да си ползваш уреда! Прекрасно е когато мечтите се сбъдват. Тортата е вълшебна, желая ти още безброй поводи за радост и такива торти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благоддаря, вярно е че съм щастлива защото от дълго време си мечтаех за такъв уред. Пожелавам и на теб да покориш много кулинарни върхове и да сбъднеш мечтите си! Целувки!

    ОтговорИзтриване