вторник, 21 ноември 2017 г.

Торта Капрезе - без брашно


Аз като видя някоя рецепта и като ми влезе в мислите не ме оставя на мира докато не я направя. Така се случи и с тази, видях и я забърках и то не веднъж а два пъти вече.


 За малка торта 16-18 см диаметър, ако я направите в 20 см диаметър ще стане по-ниска.


Необходимите продукти: 3 яйца, 150 гр тъмен шоколад, 100 гр масло, 150 гр бадемово брашно, 60 гр светло кафява захар, 1/2 ч л ванилия естествена, 1 с л какао, 1 ч ч настъргана тиква или червено цвекло, щ сол, 1/2 ч л бакпулвер.


Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг  с една лъжица от захарта. Разбийте маслото със захарта на крем, добавете жълтъците един по един. Прибавете тиквата и бадемовото брашно. Разстопете шоколада и го добавете към сместа. Добавете какаото и бакпулвера и разбъркайте. Накрая добавете и белтъците на части. Печете във форма с хартия на дъното, на 170 градуса. Поръсете с филирани или натрошени бадеми преди изпичане. Винаги казвам до суха клечка, но в случая не е съвсем суха. Текстурата е леко влажна, но много приятна.


Поднесете поръсена с пудра захар.

Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала моята нежна шоколадова тортичка споделете я с утоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар