понеделник, 13 ноември 2017 г.

Козуначени кифлички с локум и квас



Как да подмина рецептата на Катя за тези кифлички, като целия фейсбук е луднал по тях. И как да не е като са толкова пухкави и вкусни. Сигурно сте ги срещали и в други блогове, но все пак ще ви ги представя.


Необходимите продукти: 2 яйца, 250 гр вода, 250 гр прясно мляко, 100 гр кисело мляко, 200 гр захар, 150 гр смес - масло, олио и мас, 1 ч л ванилия, лимонова коричка, 960 гр брашно, 1 ч л сол, 250 гр активен квас левито мадре, 1 ромова захар на Д-р. Йоткер. 
Локум за плънката и едно яйце за намазване.

Тестото се приготвя по правилата за тесто с квас. Автолиза, разтягане и втасване всичко, както си му е реда. 

В голяма купа разбъркайте яйцата, млеката, водата, захарта, солта. Накъсайте кваса сложете брашното, постепенно, добавете ванилията и лимоновата кора. На края прибавете и мазнината, до пълното ѝ усвояване. Омесете го много добре, може и с миксер или хлебопекарна. Трябва да се получи меко нежно тесто.

След като втаса се разделя на топчета и се разточва на елипса в единия край се слага локумчето и се завива, а другия се реже на три ленти, които се сплитат на плитка и се увива около тази част с локумчето. Оставете да втаса наново и намажете с разбито яйце. Поръсете със захар и печете на 180 градуса, като сложите купичка с вода на дъното на фурната. 


Да Ви е сладко!


Ако ги пробвате няма да съжалявате! Споделете сбутоните под публикацията в любимата си мрежа!






Няма коментари:

Публикуване на коментар