неделя, 27 август 2017 г.

Катмер -Katmer tarifi




От кога си точа зъбките за тези вкусотии, почвам да ги правя и даже не знам как се казват. 


Гледам в нета и пиша едно заглавие пък дано да не съм сгрешила.


Рецептата видях във фейсбук: https://www.facebook.com/saved/?cref=28

Необходимите продукти: 700 мл вода, 1 суха мая Д-р. Йоткер, 1 ч л захар, 2 ч л сол, 1 кг брашно, 250 гр масло.


Замесете тесто с продуктите без маслото. Оставете го да втаса и го разделете на топки като детско юмруче, стават около 16 бр. Разточете всяка топка на кора с диаметър приблизително 45-50см намажете с разтопено масло, завийте на руло и след това на охлювче. Всяко такова разточете на кора с диаметър 20см печете в сух тиган. Намажете с масло и подредете едина върху друга. Завийте с чиста кърпа. Сервирайте с айрюн и сирене или със сладко както ви харесва. 


Можете да направите и с плънка както е показано на клипчето: https://www.facebook.com/saved/?cref=28


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!

Напишете коментар и споделете мнението си за рецептата 😊

3 коментара:

  1. Разкош, Любче!
    Оставям всичката си работа у дома и пристигам :)))Трудно се устоява на тази гледка :)
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Винаги когато пожелаеш си добре дошла, те стават за нула време :) Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Оригиналната рецепта е със сирене и след като са готови се мажат с масло.Печат се на пирустия(ламарина)ако сте на село

    ОтговорИзтриване