събота, 26 август 2017 г.

Пухкави кифлички с два вкуса



Уикенд кифлички, какво значи това? Ами кифлички ама по-така  😉 по-завъртяни, по-различни и по-интересни. Просто ми се мотае в кухнята и се чудя какво да си направя. Такива вкуснички ми се получиха, че няма как да не ги споделя. 


Необходимите продукти: 1 яйце, 250 мл прасно мляко, 15 гр мая, 120 мл олио, 1 ч л ванилова захар, лимонова коричка, 550 гр брашно, 2 ч л какао.
За мазане на тестото :40 гр масло.


За плънка № 1: 250 гр малини, 100 гр бял шоколад, 2 с л нишесте, 4 бели локумчета.
За плънка №2 : 100 гр тъмен шоколад, 50 гр бадеми,.
За глазурата: 1 шепа малини,  и 1 ч ч пудра захар.
За поръсване: натрошени бадеми.



Сложете всички продукти без какаото и половината от брашното в съда на хлебопекарната или в стенд миксер, и бъркайте с приставката за тесто.  Разделете тестото на две, в едната половина сложете какаото и доомесете с брашно. Другата половина също доомесете с брашно. Оставете двете теста завити във фолио да си починат за около 1 час. 
Разточете какаовото тесто на правоъгълник с големината на подложка за сервиране. Намажете с масло и поръсете с бадеми и тъмен шоколад. Навийте на руло и нарежете на 12 парчета. 
Разточете бялото тесто и намажете с масло. Поръсете с бял шоколад и разпределете малините смесени с нишестето. Сложете парченца локум тук там. Навийте на руло и нарежете на 12 парчета. 
Подредете парчетата шахматно и оставете да втаса завито с чиста кърпа. Напръскайте с вода и печете на 180 градуса за около 35-40 минути. Сложете съд с вода на дъното на фурната за да се получи пухкава и сочна кифличка!

За глазурата изстискайте малините през тензух или марля и смесете сока с пудрата захар.
Залейте кифличките докато са топли и поръсете с бадеми веднага.


Да Ви е сладко!

Ако са Ви харесали моите кифлички направете си ги и споделете с бутоните под публикацията. 
Напишете коментар и споделете мнението си за рецептата 😊




Няма коментари:

Публикуване на коментар