събота, 12 август 2017 г.

Ашуре с портокалови корички и стафиди



Така ми се беше прияло ашуре, повъртях се повъртях се в кухнята и набързо го сварих. Има няма за 35 минути цялата работа.

Необходимите продукти: 1 купичка грухана пшеница Крина, 1 купичка орехи, 1 купичка стафиди накиснати в ром, 6 с л захар, 4 с л с връх царевично нишесте,  1 ванилова захар на Д-р. Йоткер, 1 к л портокалови корички на Д-р. Йоткер.


Сложете пшеницата в гевгир и измийте, прехвърлете в тенджера и сварете. Сварява се за 25 минути макс, долейте вода, за да има поне 1 литър течност. Сипете нишестето предварително разтворено със захарта в малко вода. Добавете ванилията и портокаловите корички, а след това и стафидите, и орехите. Оставете да поври минута две и е готово. Насипете го в купички и оставете да се охлади. 
Може да сервирате самостоятелно или с ванилов сладолед.

Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала рецептата, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар