четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Кадаиф и още нещо



Това е втората рецепта от моето участие в So into food


Ако и вие като мен мислите, че кадаифа ви е доста сладък, а в същото време искате да си хапнете повече защото го обичате, направете си тази добавка и хапвайте с удоволствие. 

Намерете си пресен кадаиф, няма нищо общо с този който е готов за поливане от супермаркетите. 


Необходимите продукти: 250 гр кадаиф, 100 гр масло, 100 гр орехи.

За сиропа: 3 ч ч вода, 2,5 ч ч захар, 1 с л лимонов сок.

За крема: 600 мл прясно мляко, 3 яйца, 100 гр захар, 200 мл тиквено пюре, 3/4 ч ч брашно, шушулка ванилия, 1 желатин.


За да си направите малки спретнати кръгли кадаифчета си помогнете с форма за мъфини. Аз го оформих на кълбо, в средата сложих орехови ядки и го притиснах леко във формата. На всяка формичка сложих по 2 с л разтопено масло. Изпича се на 180 градуса до златисто и се оставя да се охлади. Сварете сиропа и залейте с горещ сироп вече изстиналият кадаиф. Оставете да се охлади и приберете в хладилник. 
За крема сложете млякото да заври, добавете ванилията. Разбийте яйцата със захарта и добавете брашното. Добавете мляко в яйцата за да се темперират и след това върнете всичко в тенджерата и сварете крема на котлона. Отстранете и добавете тиквеното пюре и желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади. Приберете в хладилник. Преди сервиране сложете от крема в пош и шприцовайте поставете едно кадаифче отгоре. Импровизирайте с всичко, можете да поднесете в чаша или в чиния, както на вас ви харесва.


Да Ви е сладко! 

Ако Ви е харесала идеята, сподете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар