сряда, 19 октомври 2016 г.

Торта Златен медал




Много им се радвам на тези розички, за пръв път пробвах този модел и той взе, че се получи :)





Отнесох се със снимките, извинете ме.


Толкова щастие ми подарява моята дъщеричка, че реших и аз да и подаря една тортичка. Кръстих я Златен медал, защото е медена, а меда е като злато пък и е посветена ма моята малка медалистка. 


Необходимите продукти: 3 яйца, 1 белтък, 300 гр брашно, 150 гр мед, 80 мл олио, 180 мл мляко, 120 гр захар, 1 ванилия, 1 ч л подправки за меденки (канела, джинджифил, инд. орехче, кардамон) 1 щ сол, 10 гр бакпулвер.
Разбийте яйцата със захарта и белтъка на крем. Добавете меда, олиото и прясното мляко, разбъркайе но не много. Накрая прибавете смесените сухи съставки, като разбърквате внимателно. Разпределете сместа във две тавички по 16 см намазани с масло и с хартия на дъното. Печете на 180 градуса до суха клечка. 
Извадете блатовете и оставете да се охладят. Разделете на две всеки от блатовете за да получите 4 по-тънки.


За крема: 500 мл прясно мляко, 3 яйца, 150 гр захар, 3/4 ч ч брашно, ванилия, 100 гр бял шоколад, 50 гр масло, 1 желатин. От млякото яйцата и захарта сварете домашен крем. Още докато е горещ сложете маслото и шоколада на парченца и разбъркайте. Добавете разтвореният желатин и разбъркайте. Оставете да се охлади и сглобете тортата.


За ганаша: 200 мл сметана, 200 гр тъмен шоколад. 
Бял шоколад за заливка.
Поставете в чиния един от блатовете и сиропирайте с прясно мляко. Поставете ринг около него. Намажете със сладко от ябълки или круши. 
Изсипете 1/4 от крема, после отново блат, мляко, сладко и крем. Завършете само с блат и оставете да се стегне в хладилник. Отстранете ринга и измажете тортата с ганаш. Украсете по ваше желание.


Да Ви е сладко! 


Ако Ви е харесала моята торта споделете я с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар