Няма как рецепта 1000 да е нещо различно от торта. Бях намислила да ви представя, друга съвсем нова рецепта измислена от мен, но хич не ми се получават снимките и много закъснях, затова ще ви представя тази.
Лесна торта с вкусни продукти. Който може да прави кекс, ще се справи и с нея. Зарадвайте близките си с тази торта за празник или делник и ще съберете погледите им.
Необходимите продукти за блата:
4 яйца,
2 ч ч захар,
1 ч ч прясно мляко,
натурална ванилия или екстракт,
1 пак бакпулвер(10 гр),
2 ч ч брашно,
100 мл олио,
100 гр разтопено масло.
За крема:
200 гр маскарпоне,
200 гр крема сирене Филаделфия,
100 гр бял шоколад,
100 мл сметана,
200 мл разбита сметана,
ванилия,
портокалово масло.
За измазване:
100 гр бял шоколад,
100 мл сметана.
За сиропиране:
1 ч ч сладко от ябъки с ванилия,
2 с л ликьор от диня,
1/2 ч ч вода
За гарниране и украса:
пресни плодове,
стръкчета мента,
100 гр разтопен шоколад,
шоколадов чипс,
целувки.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Пригответе форма с хартия на дъното, намазана с масло и поръсена с брашно по бордовете.
За да направите блата, разбийте яйцата със за харта на крем. Добавете олиото и разтопеното масло. След него прясното мляко и сухите съставки. Разбъркайте на ръка и изсипете сместа в подготвена форма за торта. Печете до суха клечка или около 45-55 минути.
Извадете и оставете да се охлади напълно.
Разрежете блата на три тънки платки.
От 100 мл сметана и белият шоколад направете ганаш и оставете да се охлади.
Разбъркайте сирената в купа заедно с ванилията и портокаловото масло. Добавете изстиналият ганаш и разбъркайте с шпатула.
Разбийте 200 мл сметана и прибавете внимателно на части. Крема е готов и може да сглобявате тортата.
Поставете една от платките в тортена чиния или на подложка за торта. Поставете ринг около нея и сиропирайте внимателно. Поръсете и парченца ябълки от сладкото. Изсипете 1/3 от крема и загладете. Поръсете парченца плодове върху крема и сложете втората платка. Така продължете с трите платки и завършете с крем. Загладете и оставете за една нощ в хладилника. Отстранете ринга и измажете страните с бял ганаш. Залейте с разтопеният шоколад и украсете с плодове, целувки, стръкчета мента и шоколадов чипс.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоите под ппубликацията! Можете да следите рецептите ми и на страничката във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар