Много специален ден е 7 юли за мен. Преди доста години се случи, така че дадох първата целувка на моето момче, след още едни 7 години му казах да и така до днес вече 23 години. Как да не отбележа този ден с торта? Няма как! Ето ви днес втора доза тортени истории, като приказките на Шехеризада, 1001 рецепти в блога и голяма част от тях сладки.
Необходимите продукти:
2 яйца,
200 гр моркови,
1/2 ч ч орехови ядки,
1 ч ч захар,
1/2 ч ч кокосово брашно,
1/2 ч ч брашно,
100 гр масло разтопено,
100 гр извара,
ванилия,
лимонова кора,
2 ч л бакпулвер.
За крема:
250 гр маскарпоне,
200 мл заквасена сметана,
150 гр сирене Филаделфия,
1/2 бурканче сладко от моркови, за това сладко ще направя отделен пост,
2 с л портокалови корички от сладконарязани на ситно.
За сиропиране: сока от сладко от моркови, сок от сладко от портокалови корички, 2 с л коняк метакса, вода.
За желирания слой: 1/2 бурканче от сладко от моркови, 1 ч ч сок от компот от праскови, 2 с л сок от портокалово сладко, 7 гр желатин, листенца мента и маточина.
Пригответе си форма за печене с хартия на дъното. Намажете бордовете с масло и поръсете с брашно. Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете орехите и морковите смлени с блендера на ситно. След това добавете изварата и маслото. Разбъркайте внимателно с шпатула. Накрая добавете и сухите съставки. Пресипете всичко във форма с диаметър 20 см и печете на 180 градуса до суха клечка около 45-55 минути. След като се охлади напълно се разрязва на три платки.
Сглобете като поставите една от платките в чиния за торта. Около нея поставете ринг, сиропирайте и сложете 1/3 от крема. Заравнете и продължете с втората платка, така до като приключите с крем. Заравнете и сложете в хладилник за една нощ.
За слоя с желатин просто разтопете желатина в сок от компот и смесете със сладко от моркови. Добавете листенца мента и маточина. Оставете да се охлади и залейте тортата. Отново оставете тортата в хладилник.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията. Можете да следите всички рецепти и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар