вторник, 9 октомври 2018 г.

Пилешки бутчета с кус кус и зеленчуци





Лесно и бързо ястие, което ме накара малко да преям, въпреки, че вечер гледам да съм примерна. Много лошо, че отново ви предлагам вечерни снимки, но иначе щеше да иде в забвение рецептата. 


Необходимите продукти: 2 големи домашни пилешки бутчета, 2 патладжана, 1 зелена, 1 червена чушка, един морков, 2 скилидки чесън, 1 глава червен лук, 3 с л чътни от сини сливи (може и друго по ваш вкус), 1 ч ч бяло вино, сол, черен пипер. 

За маринатата: 1 с л горчица Bornier, сока на 1/2 лимон, сол, шарен пипер Котани, зехтин, 1 ч л мед, 2 с л соев сос Кикоман. 

За въглехидратна основа 1 купичка кус кус от арабския. 


Обезкостените бутчета се нарязват на хапки и се мариноват. Оставят се в хладилник докато си приготвите зеленчуците. 

Първо обелете и нарежете патладжаните на кубчета. Посолете и оставете да се отцедят. Изстискайте и може да започвате с другите зеленчуци. 

*Трябват ви три съда, в първият дълбок тиган запържете мръвчиците от всички страни и долейте 1 ч ч бяло вино и 1/2 ч ч вода, захлупете и оставете да се задушат.

*Във вторият сложете лука нарязан на не много ситно и леко запържете, след 1-2 минути добавете моркована пръчици. След това добавете патладжана и запържете до готовност. Накрая добавете чушките на по-големи кубчета и оставете само за 1-2 минутки, за да не омеква, трябва да стои крехка и сладка да крупка и придава свежест. Накрая добавете чътнито и зеленчуците ви са готови. 

*В третия залейте кус куса с врящ пилечки или зеленчуков бульон и оставете 8 минути затворен. 

Сервирайте в голямо плато, като първо поставете кус куса, отгоре сложете зеленчуците и най-отгоре мръвчиците. 


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята за това ястие направете си го и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!



1 коментар: