
Всяка следваща рецепта, която приготвям със соев сос ме кара да се пристрастявам към него. Този умами вкус, започва да се заселва трайно в главата ми и вече се чудя защо не съм тествала повече неща от по-рано. Затова и вие не се колебайте, сгответе нещо със соев сос Кикоман, и се уверете сами. След това снимайте и спечелете награда, а с касовата бележка също участвате в томбола за награди. Кой не обича подаръци? Вземете си един от тези които са приготвили екипа на Кикоман.

Необходимите продукти: 1 средна зелка, 800 гр кайма, 1 яйце, кимион, черен пипер, соев сос с вкус на чесън Кикоман, сол, шепа грах 2 моркова, 1/2 глава червено цвекло, 1 глава лук.
За заливка, 1 с л мед, 2 с л соев сос, 2 с л олио.

Сварете яйцето и го оставете да се охлади.
Издълбайте зелката от към кочана, трябва да получите дупка колкото да събере каймата, с отвор около 8-10 см за да ви е удобно да я напълните. Зелето което извадите ще използвате после за канапе и за да запълните отвора.

Сложете лука и моркова в тиган за да се задуши след две минути добавете и цвеклото на ситно. Като омекнат зеленчуците добавете шепа грах и свалете от котлона. Добавете пипер и соев сов.
Всичко това сложете към каймата и омесете. Напълнете зелката и си оставете местенце за яйцето в средата на зелката. Отгоре сложете от каймата и затворете плътно отвора с нарязаното зеле. В съда в който ще се пече сложете нарязаното зеле и го подправете с лъжичка червен пипер, олио и разбъркайте. Сложете зелката отгоре и затворете съда.

Печете около час на 190 градуса. След това увеличете на 200 градуса и през 20 минути мажете с приготвения сос с мед.
След 2 часа във фурната моята зелка беше перфектн изпечена. Пробвайте я от време на време с вилица, защото всяко зеле се сварява за различно време.

Наистина надминах себе си, не очаквах чак толкова добър резултат. Сега започвам да се чудя аз ли съм много добра или соса? 😊 Не е трудна рецептата повярвайте ми, най-трудно е да си издълбаете зелката.

Да Ви е сладко!
Споделете рецептата в любимата си мрежа с бутоните под публикацията!
Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/

Чудесно изглежда, отива и на зелката и прическата, и боята!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване