четвъртък, 14 септември 2017 г.

Шамбалъ с орехи и бадеми



След като направих веднъж този сладкиш си казах, че ще се изпробва и в други варианти. Толкова бързо свърши, че си забърках нов, с настъргани орехи и бадеми.


Необходимите подукти: 3 яйца, 250 гр захар, 500 гр кисело мляко, 450 гр грис, 100 гр брашно, 1 бакпулвер, 1 ч л ванилия, 1/2 ч ч настъргани бадеми и орехи. 

Цели ядки за украса може да са бадеми или орехи.


За сиропа: 400 мл вода, 400 гр захар, 1 ч л лимонов сок, 1 ч л 
настъргана

 лимонова кора, 1/2 шушулка ванилия.


Този път го направих малко по-различно, като стъпки но резултата е супер и в двата варианта.

Яйцата се разбиват със захарта на крем. Гриса се прибавя към киселото мляко, разбърква се хубаво и се оставя за 10-15 минути да се накисне.
Яйцата се смесват добре с накиснатият грис.
След това се прибавя брашното, бакпулвера, ванилията. 
Трябва да се получи гъста смес, изсипва се в намазана с масло тава. Така, както е сурово се нарязва на правоъгълни парченца, отгоре се подреждат бадеми. 
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути или докато се зачерви хубаво.

Да Ви е сладко!


Не се колебайте става за нула време, направете го и споделете с бутоните под публикацията.


3 коментара:

  1. Чудесен десерт! Скоро го напарвих и аз, макар и леко различна рецепта и различно име, но си е същия като цяло. Наистина много вкусен! Браво, Любче! Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, много ми допадна и пак ще го направя с още един вкус, ама е тайна за сега ;)
      Прегръдки и за теб! :)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване