четвъртък, 15 декември 2016 г.

Меденки с шоколад





Благодаря на Жанета за споделената рецепта http://ve-gea.blogspot.bg/2014/01/blog-post.html



Продукти: 
2 яйца, 
1 к ч захар = 90 гр, 
1 к ч мед= 140 гр, 
1 к ч зехтин = 60 гр, 
1 к ч олио= 60 гр, 
7 к ч брашно= 360 гр, 
10 гр. бакпулвер, 
1/2 ч л канела= 2,5 гр
от мен сложих и малко подправка за меденки.
Глазура: 
250 гр шоколад, 2 с л олио.

Приготвяне: 
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяме меда на тънка струйка, като продължаваме да разбиваме сместа. 
Прибавяме постепенно олиото и зехтина, разбиваме докато го поеме. 
Прибавяме канелата, а след това брашното, смесено заедно с бакпулвера, като бъркаме с лъжица докато се получи еднородна смес. 
Оставяме да почине 10 минути и включваме фурната да загрее на 170С с вентлатор.

Аз поствих сместа в пош и ги оформих много лено, станаха еднакви и много бързо. В тава с хартия на дъното и на разстояние една от друга.





Изпечените и охладени меденки можете да слепите с мармалад получава се много добре, защото не са толкова сухи. Съхранявайте в кутия.



Да Ви е сладко!



Ако сте харесали идеята споделете с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар