сряда, 14 декември 2016 г.

Какаови таханки


Много лесни и бързи, с приятен аромат на тахан и какао. За Коледните празници у нас се приготвят минимум 15 вида слдкотевици и глезотии. Тези ги пробвах за пръв път тази година и със сигурност ще си ги правя вече, ще останат в тефтера с любими.

Необходимите продукти: 70 гр масло, 1 ч ч кафява захар, 1 яйце, 1 бакпулвер, 2 с л какао, 2 с л сусамов тахан, 1 ванилия, 1 2/3 ч ч брашно, 40-50 мл вода.


Разбийте маслото със захарта на крем, добавете яйцето и отново разбийте. добавете какаото разтворено във водата и сусамовият тахан. Накрая добавете брашното на части пресято с бакпулвера и ванилията. Получава се меко тесто. Оставя се за 10 минути в хладилник. Оформят се топчета колкото големи черешки, всяко топче се топва в сусамено семе и се подреждат в тава с хартия на дъното. Пекат се на 180 градуса за около 12 минути. Може и с вентилатор.


*За шокохолиците, можете да направите и с шоколадов чипс вместо сусам.

Да Ви е сладко!

Ако са ви харесали тези сладки, споделете ги с бутоните под публикацията в любимата ви мрежа, нека си ги направят повече хора и им се насладят за Коледа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар