понеделник, 7 ноември 2016 г.

Паста Индиана



Това се казва калсика, един много лесен десерт, който научих от най-готините учители в сладкарска работилница на Новотел Пловдив. Аз както винаги променям нещо в рецептата, но се надявам да ми се доверите и да пробвате тези сладкишчета, уникални са.


Необходимите продукти: 3 яйца, 150 гр захар, 200 гр брашно, 1 ванилия. 
За крема: 250 гр маскарпоне, 100 мл кондензирано мляко, 100 мл сметана, 4 с л Нутела. 
За украса : ганаш от шоколад и сметана 1:1.
Захарен сироп: 100 мл вода, 60 гр захар


Разбийте белтъците със захарта на сняг. Добавете жълтъците и разбийте за кратко. Добавете брашното с ванилията на части и разбърквайте с шпатула.
Поставете сместа в пош  с кръгъл накрайник, направете малки топчета колкото половин орех на разстояние едно от друго. Поръсете леко с брашно и печете на 180 градуса до леко златисто.
Извадете и оставете да се охладят. Сиропирайте долната страна на бисквитките, шприцовайте крем и поставете втората половинка. Украсете с малка розичка от ганаш или полейте с разтопен шоколад. 




Това е бързо лесно и много вкусно.

Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесало моето предложение, направете си го и споделете с бутоните под публикацията.



1 коментар: