Стара рецепта в нов вариант. Смалко крем и какао в сместа, този сладкиш от нашето детство става неузнаваем. На мен ми допадна много побвайте и вие.
Необходимите продукти: 1 компот от праскови, 50 гр масло, 5 яйца, 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1 ванилия, 10 гр бакпулвер, 2 с л какао.
За крема 100 гр маскарпоне, 3-4с л кондензирано мляко, 100 мл сметана.
Разбийте яйцата със захарта на крем. Добавете сухите съставки и внимателно разбъркайте. Разтопете маслото в тавичката и подредете прасковите. Изсипете внимателно сместа върху плода и печете на 180 градуса до суха клечка.
След като извадите от фурната сиропирайте със сока от компота. Оставете да се охлади напълно и намажете с крема. Поръсете с какао или Несткуик.
Да Ви е сладко!
Ако сте си спомнили за сладкишите на баба Ви, направете си този и му се насладете.
С радост посещавам този кулинарен сайт! Браво за труда! Поздравления! Ще препоръчам на приятелите си!
ОтговорИзтриванеBest Regards
╰┈➤ ① Шарена Черга с любов към България
╰┈➤ ① Рецепти вкусни кулинарни рецепти от Готвим с Любов
╰┈➤ ① Много мило Много сладко