вторник, 16 февруари 2016 г.

Френска селска торта 2



Тортичка за влюбени с сладкото! Сладко, но свежо и приятно, ароматно и много вкусно, а не накъртващо и убийствено.


Необходимите продукти:
 2 яйца, 
200 гр захар, 
3 с л мед, 
80 гр масло,
500 гр брашно, 
1 ч л канела,
 1 ч л сода.

За крема:
 800 мл заквасена сметана, 
250 гр маскарпоне, 
1 ч л лимонови корички, 
1 ч л портокалови корички. 

За гарниране: 
1 ч ч замразени или пресни боровинки, 
1 бурканче сладко от диви ягоди, 
1 ч ч орехи. 


Разбийте яйцето и захарта, след това бавно меда, содата и маслото. Прехвърлете тенджерата на котлона и загрейте на бавен огън, като непрекъснато разбърквате. Отдръпнете от котлона и още топла изсипете в нея брашното. Разбъркайте с лъжица, докато получите тесто и го прехвърлете върху леко набрашнен плот. Омесете леко, докато стане на топка. Разделете полученото тесто на 8 топки. 

Разточете всяка една топка на кръг с диаметър 25см. направо върху хартията за печене.Трябва да бъде тънък, почти прозрачен, аз ги изрязвам още сурови на този етап с помощта на ринг. От изрезките се получава почти цял блат. 

Печете 3-4 минути на 180 градуса. Докато се пече първият блат, оформете втория и така, докато изпечете всичките 8 блата. Оставете ги да се охладят добре, след което сложете в тортена чиния един блат и сложете ринг около него. намажете с крем поръсете с орехи и боровинки и сложете няколко лъжички сладко на места. 
Така довършете 5 блата и завършете с крем. Оставете да се стегне и да попие крема в хладилник. Махнете ринга и украсете по желание. Аз приготвих тази за Свети Валентин и реших да е с закачлива украса на сърчица. 



Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала моята френска селска торта споделете я с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар