четвъртък, 28 януари 2016 г.

Къп кейкчета с шоколадов тахан



Страхотни, вкусни кексчета, които се харесаха на тези, които ги опитаха. Радвам се, че отново ми се довериха за приготвянето на почерпка по случай рожденият ден на една млада дама. Пожелавам и от сърце да е здрава и много щастлива.

Необходимите продукти: 2 яйца, 5 с л шоколадов тахан, 125 гр масло, 1 ч ч захар, 1 ч ч прясно мляко, 2 ч ч брашно, 9 гр бакпулвер, 2 с л какао, 2 с л брашно от рожков, 1 ванилия. 

За крема: 2 ч ч прясно мляко, 2 яйца, 200 гр черен шоколад, 1/2 ч ч захар, 1/2 ч ч брашно, 2 ванилии, 60 гр масло, 10 гр желатин, 100 мл сметана.

Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и брашното от рожков.
Разбийте яйцата със захарта на гъст крем, добавете прясното мляко и брашното на части, като ги редувате. Накрая добавете и разтопеното масло. Разпределете сместа в хартиени формички и поставете по няколко шоколадови топчета във всяка формичка. Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете и оставете да се охладят. 

За крема кипнете прясното мляко. Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и ванилията. Добавете и кипналото прясно мляко и разбъркайте после върнете в тенджерата и загрейте отново на котлона за да се сгъсти. Отстранете и добавете шоколадите начупени на парченца и маслото. Разбъркайте и добавете предварително накиснатият желатин. Оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната и я доббавете към крема. Шприцовайте върху кексчетата и украсете с кокосови стърготини, ядки или шоколадови пръчици. 


Да Ви е сладко!
Ако са Ви харесали тези сладуринаправете си ги и ги споделете с бутоните под публикацията.

Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар